HBTechnik is gespecialiseerd op silo-installaties zowel voor de industrie, de middelbakkerij als voor de ambachtelijke bakker. 10 jaar geleden heeft HB Technik zijn leveringsprogramma uitgebreid met installaties voor het automatiseren van de deegmakerij en de grondstoffen verwerking zoals voor desem, gist, vetten, ijsscherven.

 

Voor de industrie is de laatste jaren een vloeibaar-ijsinstallatie gebouwd. Deze is nu ook op de markt voor de middelbakkerij en de ambachtelijke bakkerij. Het vloeibaar-ijs, een water-ijs-zout-mengsel, kan met deze installatie naar -3 tot -8°C worden gekoeld. De installatie kan worden aangestuurd door Backcontrol of geïntegreerd in bestaande besturingen. Het water-ijsmengsel kan over lange afstand naar de deegkuip worden gepompt. De kostenbesparing is tegenover het gebruik van ijsschilfers ca. 30-40%.HB Technik vierde in 2008 zijn 35-jarig bestaan. Het bedrijf  wordt geleid door een team van vier broers, dus en echt familie bedrijf, met zo’n 40 medewerkers.

 

www.hb-technik.at


 

Meer dan 120 jaar staat deze naam voor technisch know-how en hoge productkwaliteit.
Fortuna is gespecialiseerd op kopmachines en installaties voor broodjes en gerelateerde producten. Het productiespectrum bestrijkt halfautomatische deegverdeel- en opbolmachines voor de ambachtelijke bakker tot computerbestuurde productielijnen voor effectieve productie met een hoge capaciteit.


Machines en installaties van Fortuna doen in heel veel bakkerijen al jaren en zelfs decennia onvermoeibaar hun werk.
De klant staat in het middelpunt van de productstrategie. Fortuna levert machines op maat. Deegvriendelijke verwerking staat voorop. Het product moet zich kunnen meten aan ambachtelijk vervaardigde broodjes.

 

www.fortuna-schroeder.de


Toeleveranciers Heuft

Fa. Heuft, de oudste bakovenbouwer van Europa bouwt al ruim 160 jaar bakovens en heeft zich reeds in 1968 toegelegd op de bouw van inschiet- en wagenovens die worden verwarmd met thermische olie. Het voordeel van deze ovens is een uitermate gelijkmatige zachtaardige bakaard. De jarenlange ervaring maakt Heuft tot specialist op het gebied van de Thermo olieovens. Voor de industrie levert fa. Heuft speciale wagenovens en meer etage doorloopovens die kunnen worden gecombineerd met automatische beladings- en ontladingsliften.
De fa. Heuft is groot genoeg om iedere ovenaanvraag te verwezenlijken en klein genoeg om dicht bij de klant te staan.


www.heuft-backofenbau.de